yjbys网为大家提供了公共英语三级阅读理解试题，包括了Part A到Part D的答案解析，希望能帮到大家!
Section II Reading
( 50 minutes)
Read the following two texts. Answer the questions on each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
Rowena and Billy Wrangler are model high school students. They study hard and do extremely well on achievement tests. And next year, Rowena will be attending Harvard University. Billy, her younger brother, hopes to go to Com ell. What makes Rowena and Billy different from most students is that they don't go to school. In fact, they've never been to school. Since kindergarten, they've studied at home. Neither Rowena nor Billy feels as if they've missed out on anything by being taught at home. Like many of more than one million people who receive home schooling in the United States, they feel as if they've gotten a good education.
The home-schooling trend began in the U.S. in the 1980s with parents keeping their children out of public schools so they could provide religious education at home. Today, as the home-schooling trend continues to grow, parents are more likely to consider home schooling as an option because they believe schools don't do a very good job of teaching and are occasionally dangerous places. But can parents really do a better job?
The answer in many cases is yes. In many studies, students taught at home ranked average or above average when compared to students who went to public schools. More importantly, these students were often more self-directed and have a greater depth of knowledge. "They are very well prepared for academic challenges," says Patricia Riordan, the dean of admissions at George Mason
One such student, Robert Conrad, now a sophomore at university, claims he really learned how to study and schedule his time during his eight years of home schooling. Still, not every student is as successful as Robert.
"For every home-schooling success story, there are an equal number of failures," states Henry Lipscomb, an educational researcher. "There are just so many disadvantages that students taught at home have to overcome. " For example, they have fewer chances to interact with others of their own age. Consequently, they sometimes lack the usual social skills. "No matter what, though," states Lipscomb, "home-schooling is a growing trend. I think we'll be seeing more and more of this. "
26. Compared with other students, the most different thing Rowena and Billy do is that________
A. they study hard
B . they do extremely well on achievement tests
C . they never go to school
D . they feel they have gotten a good education
27. At first in the 1980s parents gave home-schooling to children for________
A. better education
B . religious education
C . safety
D . all the above
28. According to the article, what is NOT the advantage of being educated at home?
A. Home is a safer place for children.
B . Students taught at home are more self-directed.
C . Students taught at home have a greater depth of knowledge.
D . Students taught at home can go to good universities.
29. The Walter thinks
A.parents can do a better job than schools
B . home-schooling will be more and more useful
C . students taught at home make greater achievements
D . home-schooling is good in some aspects
30. The best title of this text might be________
A. Home-schooling: A Growing Trend
B . Home-schooling: A Better Choice
C . Home-schooling: A Way to Success
D . Home-schooling: A New Method of Education
A smile is a strong sign of a friendly and open attitude and a willingness to communicate. It is a positive, silent sign sent with the hope the other person will smile back. When you smile, you
show you have noticed the person in a positive way. The result? That person will usually smile back.
You might not realize a closed position is the cause of many conversational problems. A common closed position is sitting with your arms and legs crossed and your hand covering your mouth or chin. This is often called the "thinking pose". Ask yourself this question: Are you going to interrupt someone who appears .to be deep in thought? This position gives off "stay away" signs and prevents your main "sign sender" ( your mouth) from being seen by others looking for inviting conversational signs.
The open body position is most effective when you place yourself within communicating distance of the other person--that is, within about five feet. Take care, however, not to enter someone's "personal space" by getting too close, too soon.
Leaning forward a little while a person is talking shows your interest and how you are listening to what the person is saying. By doing this, you are saying: I hear what you're saying, and I'm interested in--keep talking!
Often people will lean back with their hands over their mouth, chin, or behind their head in the "thinking" pose. This position gives off signs of judgment, doubt, and lack of interest from the listener. Since most people do not feel comfortable when they think they are being judged, this leaning-back position serves to prevent the speaker from continuing.
In many cultures the most common form of first contact between two people is a handshake. Be the first to extend your hand in greeting. Couple this with a friendly "Hello", a nice smile, and your name and you have made the first step to open the lines of communication.
Eye contact should be natural, not forced or overdone. Direct eye contact shows you are listening to the other person and that you want to know about her.
31. A person smiles to show________
A. he is kind and useful
B . he is happy all the time
C . he is ready to talk with you
D . he sees something funny
32. According to the text, troubles in communication may result from________
A. a dosed body position
B . an open body position
C . no smile
D . the main " sign senders"
33. Leaning back with your hands behind your head in deep thought while a person is talking________
A. shows you are interested in and listening to what the speaker is saying
B . shows you want to keep some distance from the speaker
C . makes him think-you are thinking about something else
D . makes him believe you are not interested in his talk
34. All of the following gestures encourage communication except________
A. leaning forward a little while a person is talking
B . crossing your arms
C . looking in others' eyes
D . extending your hand in greeting
35. From the text we know that________
A. communication depends.ads little on verbal language and much on body language
B . gestures always prevent the "sign sender" (mouth)
C . we should pay much attention to body language
D . eye contact is always helpful
【解析】题干意为“与其他学生相比，Rowena和Billy最不同寻常的地方是什么?”从文章第一段第五句话“What makes Rowena and Billy differ-ent from most students is that they don’t go to school.”可以看出，他们最与众不同之处在于他们从来没有去过学校上学，因此正确答案为C。
【解析】题干意为“起初在20世纪踟年代父母给孩子们进行家庭学校教育是为了什么?”从文章第二段第一句话中“…SO they could pro-vide religiOUS education at home.”可以看出，他们这样做是为了在家中给孩子们进行宗教教育，因此正确答案为8。
【解析】题干意为“根据文章，下面哪一条不是家庭学校的优点?”这道题需要把四个选项和原文逐一对比、逐一排除。从文章第二段倒数第二句话中“…they believe schools…Are occasionally dangerous places.”可以排除A，从文章第三段第三句话“More importantly，these students are often mole self-directed and have a greater depth of knowl·edge.”可以排除B和c，而文章没有谈到家庭学校和上好大学的联系，因此正确答案为D。
【解析】题干意为“一个人微笑表示什么?”从文章第一段第一句话“A smile is a strong sign of a friendly and open attitude and a willingness to communicate.”可以看出，微笑是友好、开放、乐意交流的强烈信号，因此可判断正确答案为C。
【解析】题干意为“根据文章，交流中的麻烦可能是由于什么造成的?”由文章第二段第一句话中的“a closed position is the cause of many conversational problems”可以看出答案为A。
【解析】题干意为“当别人在说话时，你双手放在脑袋后面，身体向后仰，陷入沉思，这会怎样?”这道题需要把四个选项和原文逐一对比、逐一排除。从文章第五段前两句“0ften people will lean back with their hands...or behind their head in the“thinkin9”pose.This position gives off signs of...lack of interest from the listener.”，因此可见正确答案为D。
【解析】题干意为“以下所有的姿势中，除了哪一种以外其他姿势都有助于交流?”文章第二段第二句话中谈到“A common closed position is sitting with your allns and legs crossed...”因此8双臂交叉是一种封闭姿势，阻碍交流，所以正确答案为8。
Read the following article in which five people talk about AIDS. For Question 36-40, match the name of each person to one of the statements( A-G)given below. Mark your answers on ANSWER SHEET I.
These were the trials for the 1988 Olympics in Seoul, Korea. Until this dive, I had been ahead. But now, something else was more significant than winning. I might have endangered other
divers' lives if I have spilled blood in the pool. For what I knew--that few others knew--was that I was HIV-positive. AIDS forced me to stop diving; I had to quit diving professionally after the Olympics.
It is reported that almost three million people in developing countries are now receiving drugs for HIV. This is an increase of almost one million people from two thousand and six. Still, the hope was to reach three million by two thousand and .five. But antiviral therapy, or ART, alone will not solve the problem. For every two persons we manage to provide them with ART, another five persons get infected. So again, we cannot underestimate the power of prevention.
The disease robs the body of its natural defenses against infections. Almost seventy-five percent of people receiving HIV drugs are in Africa. The drugs help patients live longer without developing AIDS. An estimated nine million seven hundred thousand people in low and middle income
countries were in need of HIV treatment last year. However, by the end of the year, just over thirty percent of them were getting it.
Price reductions can be a main method to let more people with HIV, including more pregnant women, receive the drugs. Also, delivery systems should be redesigned to better serve individual countries and smaller health centers. And treatments should be simpler than in the past.
Huge barriers still remain in dealing with the AIDS epidemic. Getting patients to stay on their therapy is difficult. There are still large numbers of people who .do not get tested for HIV. And there are many others who get tested too late and die within months. What's more, there is not enough joint treatment of HIV and the related infections that most often kill AIDS patients. And still another problem is the shortage of health care workers in the developing world.
Now match each of the items (36 to 40)to the appropriate statement.
Note: There are two extra statements.
36. Greg Loughs A. Some HIV-positive patients don't cooperate with doc-
37. Margaret Chan tors.
38. Paula Green B . AID patient's blood may be dangerous to other people's
39. Raymond Chow lives.
40. William Wang C . People are scared of AIDS.
D . Treatment is more urgent than prevention.
[ E ] Many people can't get HIV drugs because of poverty.
[ F ] More people get HIV treatment, but even more get infected.
[ G ] HIV drugs should be cheaper.
Read the following text from which five sentences have removed. Choose from the sentences A -G the most suitable one to fill each numbered gap in the text(41-45). There are Two extra sentences that you do not need to use. Mark your answers on your ANSWER SHEET 1.
The whole of the United States cheered its latest hero, Ashley Smith, with the Federal Bureau of Investigation saying it was planning to give a big reward to her for having a brave heart and wise mind.
41________ She was moving into her apartment in Atlanta, Georgia early on the morning of March 12, when a man followed her to her door and put a gun to her side. "I started walking to my door, and I felt really, really afraid," she said in a TV interview last week. The man was Brian Nichols, 33. He was suspected of killing three people at an Atlanta courthouse ( 法院 ) on
March, 11 and later of killing a federal agent. 42________
Nichols tied Smith up with tape, but released her after she repeatedly begged him not to take her life. "I told him if he hurt me, my little girl wouldn' t have a mummy," she said. In order to calm the man down, she read to him from The Purpose-Driven Life, a best-selling religious boot.
He asked her to repeat a paragraph " about what you thought your purpose in life was--what talents were you given. " 43________ "I basically just talked to him and tried to gain his trust," Smith said. Smith said she asked Nichols why he chose her. "He said he thought I was an angel sent from God, and we were Christian sister and brother, " she said. "And that he was lost, and that God led him to me to tell him that he had hurt a lot of people. " 44________ She said Nichols was surprised when she made him breakfast and that the two of them watched television coverage (报道) of the police hunt for him. "I cannot believe that' s me, " Nichols told the woman. Then, Nichols asked Smith what she thought he should do. She said, "! think you should turn yourself in. If you don' t, lots more people are going to get hurt. "
Eventually, he let her go. 45________ A $ 60,000 reward had been posted for Nichols' capture. Authorities said they did not yet know if Smith would be eligible (有资格的)for that money.
A. She even cooked breakfast for the man before he allowed her to leave.
B . Smith thanked the man for his kindness.
C . Smith tried very hard to kill Nichols.
D . The local police were searching for him.
[ E ] And the two of them discussed this topic.
[ F ] Then she called the police.
[ G 1 Smith is a 26-year-old single mother with a daughter.
Read the following text from which l0 words have been removed. Choose from the words A-O the most suitable one to fill each numbered gap in the text(46-55). There are FIVE extra words that you do not need to use. Mark your answers on your ANSWER SHEET 1.
One in six. Believe it or not, that' s the number of Americans who struggle with hunger. To make tomorrow a little better, Feeding America, the nation' s largest 46________ hunger relief organization, has chosen September as Hunger Action Month. As part of its 30 Ways in 30 Days program, it"s asking 47________across the country to help the more than 200 food banks and 61,000 agenda in its network provide low income individuals and families with the fuel they need to 48________
It' s the kind of work that' s done every day at St. Andrew' s Episcopal Church in San Antonio. People who 49________ at its front door on the first and third Thursdays of each month aren't looking for God--they" re there for something to eat. St. Andrew' s runs a food pantry ( 食品室 ) that 50________the City and several of the 51 ________towns. Janet Drane is its manager.
In the wake of the 52 ________, the number of families in need of food assistance began to grow. It is 53 that 49 million Americans are unsure of where they will find their next meal. What' s most surprising is that 36% of them live in 54 where at least one adult is working. "It used to be that one job was all you needed," says St. Andrew' s Drane. "The people
we see now have three or four part-time jobs and they' re still right on the edge 55 "
B . circling
C . communities
D . competition
[ E ] domestic
[ F ] financially
[ G ] formally
[ H ] gather
[ I ] households
[ J ] recession
[ K ] reoorted
[ L ] reviewed
[ M ] serves
[ N ] surrounding
[ O] survive
【解析】此处需填入形容词，与the nation’S largest及hunger relief一起修饰中心词organization;此处提到“供养美国”应是美国国内最大的饥荒救援组织，所以此处填domestic(国内的)最为恰当。
【解析】根据空格前的动词askin9可知，此处需填入名词，作ask的宾语。构成固定搭配ask sb.to do sth.，从而可以把答案锁定于commu—nities和households。根据句意，帮助200多家食品库和其网络中的6.1万所机构为低收入人群和家庭提供生存所需的食物的不可能是“全国各地的家庭”，可排除households，确定答案为communities(社区)。
【解析】根据词组need to do可知此处需填动词原形，备选项中有ac—cumulate，gather和survive符合条件。文中they need t0…为定语从句，修饰fuel，可理解为they needthefuelto…，食物应该是用以生存，符合低收入个人和家庭的特点，accumulate意为“增加，积聚”，gather意为“聚集”。故选survive“活下来，幸存”。
【解析】根据句子结构判断从句中缺少谓语动词，所以需填入谓语动词。因为先行词a food pantry为单数名词，且整句话都为现在时(runs为现在时)，所以谓语动词应该用第三人称单数形式。在选项中，只有selves“接待，服务”符合条件，填入文中意为“这个食品室向整个城市和周边几个城镇供应(食物)”。
【解析】从句子结构分析，介词0f后应用名词或动名词作其宾语，故此处需填入名词作短语的中心词。词组in the wake of意为“随着…的’到来”，即上下旬意为“随着——的到来，需要食品援助的家庭数量开始增加”，由此可推断应该是经济萧条造成的，因此选recession (经济萧条不景气)语义相符。
【解析】下文用具体数据49 million讲现存问题，应该断定这个事实是根据报道得来的。It is reported that…是常用句型，意为“据报道…”，故应选reported。